onsdag 25 januari 2012

A piece of my heart.............Snön verkar ha bestämt sig för att stanna en stund. Ute är det vitt, ljust och längtan efter ljuset börjar tränga sig på mer & mer. Tulpanerna på köksbordet sätter lite färg på tillvaron, för tillfället står en blandbukett med  vitt, lila och rött.

 I julklapp fick jag ett hjärta av svärmor som hon inhandlat på det charmiga Gårdby cafee´        det är en kombinerad cafe och lanthandel med inredning och lite kläder. Det gamla genuina stuket är kvar, just när svärmor  såg detta  så var det dekorerat med polkagristänger. 


Jag har haft det upphängt på allrumsväggen ett tag för att fundera på vad jag ska dekorera det med men efter att det har värkt lite i pysselfingrarna så fick det bli ett par änglar.  Enligt min mormor som är helt galen i änglar och samlar på alla möjliga slag så ska varje hem prydas med ett par änglar som skyddar mot all ondska och som vakar över en, ja ett par änglar fick det bli.


 Jag älskar alla gamla ting gärna i vitt och i lantlig charm, jag är ju ett fotofan & så länge jag kan minnas så har gamla svartvita kort tilltalat mig. Det andas en historia av dom och förr så fotograferades det ju bara vid högtider, på alla gamla kort så är man uppklädd i fina klänningar och alla möjliga vackra frisyrer och herrarna i fina kostymer så ett gammalt svartvitt kort på en skönhet, en svensk sådan som betytt mycket för filmvärlden, bland änglarna så får Greta Garbo pryda mitt hjärta på väggen.Önskar er en fortsatt trevlig onsdagskväll

Kramar

4 kommentarer:

 1. Visst är det roligt att titta på gamla svartvita bilder. De fick hushålla med filmen på den tiden. Tänk vad utvecklingen gått framåt, undra vad våra förfäder skulle sagt och tyckt om dagens digitalkameror och fototeknik :)
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 2. Alltid lika vackert här hos dig!!
  Man blir glad långt in själen...

  Önskar dig en härlig helg!

  Kram/ Johanna, Villa Svea

  SvaraRadera
 3. Hej Igen!

  Har en utmaning till dig i min blogg!!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 4. Jag njuter också av tulpaner nu. De blir extra vackra i det bleka vinterljuset.
  Ända sedan jag var liten har jag haft en liten tavla med en skyddsängel ovanför min säng. Den hänger med fortfarande så lite vidskeplig är jag nog...
  kramar från Poppins

  SvaraRadera