torsdag 2 februari 2012

Vinter vs vår........Snön ligger ännu kvar och i natt kom det ännu mer snö, ute faller stora vita flingor i ett enda virrvarr. Sakta glider dom nerför himlen och bildar ett mjukt vitt täcke och bäddar in naturen i en vintervila. Jodå jag har sett vårtecknen i rabatten, nya  blad från näva, och stjärnflocka men som tur var så hann jag ej att plocka bort gammalt ris och det är jag glad för.  Än har vi vinter, det är dags för växterna att få vila, hösten var ju så varm och i december hade jag knoppande rosor, blad som trängde upp ur jorden. 

Inte utan att man längtar till våren men denna vintervy njuter jag av från uterummets mysiga fåtölj med den sprakande brasan framför, och det vita landskapet....
Inne däremot så gör jag allt för att plocka fram våren. Tulpaner lite här och var på borden i olika färger för att få in lite färg i tillvaron. Dom sjunger på sista versen och imorgon blir att inhandla nya friska till helgen.


 Flammande röda......

Vita son snö.....

Har ju börjat ett nytt projekt på jobbet så från att ha jobbat både dag och lite strönätter så ska jag köra enbart natt nu, jag har avklarat ett 3 nätterspass precis och är långledig i hela 4 dagar... Jösses känns skönt, jag gillar att det blir lite mer lediga dagar och allra helst nu till våren. Först var jag lite nojjig över hur jag skulle kunna fylla dom lediga dagarna men jag inser att det ska nog inte bli några problem :p. Så jag önskar er en skön helg för min har redan börjat..

2 kommentarer:

  1. Jag undrade vem som skulle stå för den första öländska vinterbilden.. och såklart blev det min kära vän!! Är lite avis att ni har snön som kommer måste jag säga. ute har vi vårväder även om det nästan är 10 minus.. men solen skiner och värmer i ansiktet.. <3

    SvaraRadera
  2. Ja, ni har väl fått en hel del snö nu efter vad jag sett i väderprognoserna. Jag tycker din vinterbild är vacker, den har det där stilla och rofyllda över sig.
    Men visst längtar man efter våren, även om vintern är fin på sitt sätt.
    Önskar dig en skön helg!

    SvaraRadera