fredag 12 mars 2010

Längtan

Nu gör sig verkligen längtan till våren påmind. Årets frö & växtkataloger dimper ner i lådan med jämna mellanrum. Häromdan kom Hortogreens katalog. Det är nu man verkligen väntar på att få köra ner fingrarna i jorden, plantera, rensa och framförallt skapa illusionerna vi gått och funderat och klurat på under den långa vintern. Det som planterades i höstas väntar man lite spänt på att få se om det blev som man tänkt sig eller tom bättre.


Ååhh vad jag längtar och att få se dom små vårtecknena komma, få känna dofterna, hur ljuset sirlar sig genom träd & buskar hur det leker sig fram i trädgården, studsar mot alla färgerna och skapar både mystik och igenkännande, så att vara beredd med kameran att förverkliga allt detta men det viktigaste är dock ej att glömma att njuta av allt för det går ju så onekligen fort.

Att på morgnen kunna ta med sig koppen med te och sätta sig på en stol och bara insupa allt, hämta kraft att ha med sig under dagen. Ja du våren för mig får du allt komma när du vill helst ganska snart för jag längtar verkligen efter dig =)
5 kommentarer:

 1. Jag tror många ser fram emot allt det gröna. Konstigt nog har jag trivts i snön och kylan den här vintern. Men visst ser jag fram mot alla blommor och växter som kommer framöver. Hoppas du får en skön helg och jag tyckte det såg ut som om vi sol i morgon/Lis

  SvaraRadera
 2. Javisst man längtar och trånar efter minsta lilla vårtecken.. såg bladen från en alunrot idag i en snödriva.. det du det är vårtecken för mig *skratt*.. förra året blommade julrosorna för fullt och de första botaniska tulpanerna var på väg upp.. ja konstigt är det. Ska också sätta mig i solen en stund imorgon som jag hoppas kommer.. Ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 3. Ja nu får våren gärna komma.Det känns faktiskt lite som vår idag, solen skiner och det är plusgrader och man känner sig piggare med en gång.
  Min lilla tomatodling har grott i dagarna och det är så härligt att se det spira.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Så härligt du beskriver våren ... "hur ljuset sirlar sig genom träd & buskar hur det leker sig fram i trädgården, studsar mot alla färgerna" ... så underbart poetiskt det låter. Jag har varit på trädgårdsmässa idag och det kändes härligt att gå omkring där tillsammans med alla andra vårsugna människor. Lite pelargonsticklingar blev det också.

  SvaraRadera
 5. Våren står i dörren och nu går allt så fort...måste njuta och ta vara på tiden. Kan inte fatta att krokusen blommar i vår trädgård.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera