tisdag 16 mars 2010

Det knoppas

Idag så har vi haft strålande solsken, varmt i luften rena vårvädret :) Har ahft altandörren öppen ut till uterummet idag så medans jag kört ett dammsugerace så har hundarna passat på att ligga på en filt och sola i solgasset, katterna har varit ute hela dan och nu sitter dom i fönstrena och solar. Alla gilalr vi ljuset.

Jag har även tittat till min pelargon dom engelska jag hade klarade inte vintern men dom en liten rackare kalrade sig dock ingen engelsk men en mårbacka skulle jag tro i nån röd/rosa färg, jag hittade några knoppar. Någon lärd människa ahr sagt mig att man ska knoppa dom men det skär i mitt blomsterhjärta så dom får vara kvar, lysa upp lite :)Står så ljust och fint i söderfönsttret, jag har några som står i vatten som ska planteras så fort det blivit lite rötter. Knippsade några skott så till somamren så blir det större fägring att njuta av. Får inskaffa några engelska sorter igen det finns ju så många vackra pelargonsorter så några till blir det nog.


Idag när vårkänslorna ändå här är så ska jag passa på att göra i ordning uterummet så vi kan sätta ut möblerna igen efter vinterförvaringen i garaget.

3 kommentarer:

 1. Vad härligt med knoppar i pelargonerna! Sådana Mårbackapelargoner (rosa) hade min mormor, och dom vårdade hon ömt.
  Själv så älskar jag tagetes, och ska peta ner lite sådana fröer i jord nån dag. Har bara balkong, men jag har tre lådor på räcket och tre större krukor inne på balkongen och lite amplar på väggen.
  Ser att du lagt mig i din blogglista, så jag lägger till dig i min också.
  Ha en fin kväll!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Men så härligt det låter med vårens ankomst. Men hit har den ännu inte hittat...*snyft*...längtar sååååå....
  Kram Randi

  SvaraRadera
 3. Härligt när pelargonerna vaknar igen. Några av mina har blommat hela vintern i uterummet med enstaka blommor. Men de är i behov av omplantering nu, sen brukar de sätta riktig fart igen. Ser fram emot bilder av ditt uterum när du fått i ordning det :)

  SvaraRadera