fredag 26 mars 2010

Inte utan.....

min kamera. Idagarna 2 har vi haft ett riktig tvårväder, det är helt underbart. Snön är så gott som borta, vi har ahft 2 siffrig värme på termometern. Så i 2 dar har kameran bott på min axel och framför näsan, man ser riktig thur naturen ändrar sig dag för dg och sakta gör sig redo för våren.
Änderna simamr och man ser ännu att vintern har ett litet övertag över vattnet och isen ligger tunn.
Den här vyn möttes jag av igår när jag promenerade med hundarna i slottsskogen och kom ner till strandvägen snön smälter fort, vattnet hinner inte undan.


Till min stora glädje så såg jag knoppar på Irisen jag fick för ett par år sen tidigare har bara bladen kommit upp men nu så skymtas det knoppar, jag ler =) ska bli spännande att se färg den ska vara blå men knoppen ser lite mer åt det svarta hållet så det blir spännande. Ha en trevlig helg.

4 kommentarer:

 1. Naturen andas vår nu, det är så härligt. Fina vårbilder. Den andra bilden, den fastnar jag lite extra för. Mycket vårstämning i den.
  Vårblommorna nästan "poppar upp" direkt nu när snön har försvunnit, precis som att dom har stått klara och väntat under snön :)
  Trevlig helg till dig också.

  SvaraRadera
 2. Nu går vi en härlig tid till mötes. Det händer saker ute i naturen för varje dag.
  Underbara bilder som du tagit.
  Tranantalet vid Hornborgarsjön ökar för var dag och är nu uppe i 6100 tranor. Så snart blir det ännu en tur dit...
  Ha de gott!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart. Jag njuter av dina soldränkta bilder och ditt härliga inlägg. Våren är ljuvlig och den kommer närmare för var dag som går!

  SvaraRadera
 4. Nu går det i rasande takt, nu när våren väl fått fotfäste. Här i söder blommar krokusen för fullt och jag har börjat klippa mina rosor.

  SvaraRadera