måndag 19 mars 2012

Vårtecken..........


Föregående vecka bjöd på sådant underbart vårväder, i fredags så kunde jag inte hålla mig längre. Vårtecknen poppar upp lite varstans  och en dag på jobbet så hade jag skymtat årets första blåsippor så i fredags begav jag mig till skogen med en full laddad kamera och ett tomt usb minne, med en förhoppning om att få en liten skymt av dom. :) Första vårtecknet vårlöken. 

 Vitsipporna stod så vackert i kvälls ljuset
Den totala lyckan infann sig slottet & slottsskogen bjöd på några sippor. Trots att kvällsljuset inte har samma lyster som  på förmiddagarna så kröp jag ner i marknivå och formade kroppen i alla möjliga tänkbara ställningar, visst fanns det några uppkomna skönheter, sakta tar dom sig upp ur moder jord. Fågelkvittret hörs ännu, det kom en flock dansandes i kvällen, med slottet tornandes som ett monument över svunnen  storhetstid och solens sista strålar som färgar himlen i en rosaröd nyans över ruinen så finner jag ett välbefinnande och en inre styrka och en känsla av total frihet trots att ruinen tornar upp sig lite skrämmande i det allt mörkare kvällsljuset


Med en känsla av total frihet så begav jag mig till ett annat ställe som inger samma fridfulla välbehag, havet och dess skymning. 

 Att sitta och bara njuta av de milslånga  vyerna mellan himmel & hav, ljudet från vågornas kluckande när doms akta rullar in över stranden, slår mot stenarna i en mjuk våg, med en klarblå  ton. Fascineras av hur havet ena stunden kan ligga så lugn där vågorna sakta rullar in över stranden, slår mjukt mot stenen, med en klarblå färg för att i nästa stund storma in som en rasande furie där den blåa färgen är bytt mot ett mörker och ett djup, det slår in mot stenarna  i stora vilda vågor, vattnet yr.


 Lika fascinerad är jag över färgerna på himlen om våren, sommaren där färgerna är ljust rosa med en svag nyans av röd nyans  till sommarens starka röda nyanser, och höstens blåa nyanser till vinterns svarta mörker.
För ännu så finns lite vintertecken kvar som denna formation nere vid hamnen. Snön ligger kvar , sakta smälter det medans vågorna rullar in , försöker fånga isformationen för våren knackar och vill in. Mörkret sänkte sig mer, med ett lätt sinne begav jag mig hem och njöt av fredagskvällen, en bra start på helgen. Nu står en ny vecka med nya utmaningar och på förmiddagen fick vi en smärre shock när himlen plötsligt blir svart och öppnar sig med full snöstorm och åska för att ett par timmar senare skicka fram en strålande sol med blåst. 


Öland skiftar verkligen men det är vackert att följa årstiderna, dess nyckfulla väderlek.

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder, våren o havet ljuvligt
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 2. Visst blir man lycklig när de första sipporna kommer. Men Liane, är du inte lite tidigt ute med vitsipporna.....hi,hi....det är väl snödroppar du fotat?
  Håller med dig om att bara sitta och njuta vid havet, det är härligt.
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 3. ja, det är skönt att våren är här. Den bästa årstiden. :)

  SvaraRadera
 4. Visst är det en härlig tid nu. Man bara njuter av ljuset och den första vårvärmen. Och framförallt de första vårblommorna. Vilka härliga bilder du bjuder på. Gillar de över havet. Så mäktigt. Idag har jag sett hur det lyst blått i backarna och imorgon ska jag åka till vårt alldeles speciella blåsippsställe där det verkligen vimlar av blåsippor. Då ska jag göra som du, forma kroppen i de mest omöjliga ställningar och sedan bara ta bilder på dom. Kanske blir det ett inlägg imorgon.

  Ha en fortsatt skön helg!

  Kram Anita

  SvaraRadera