tisdag 16 augusti 2011

Tillbaks...........

Oj det var länge sen jag gjorde ett inlägg, hela sommaren har snart passerat, nu kan man börja skymta hösten runt hörnet.Kvällarna är lite mörkare, inte lika ljumna längre utan mer fuktiga och lite råare.Augusti är fortfarande en sommarmånad, än får vi njuta av sånt som fortfarande blommar.

Min sommar har varit lika skön underbar som förra året. I år hade jag "sen" semester som det så fint kallas inom vården . Hälften av arbetslaget går v 25-28 och andra halvan v 29-32. Jag var lite snål, tog bara 3 veckor men ack så underbara veckor. I 2 veckor hade vi besök från mina kusiner. Första omgången kom L ner med sin familj och veckan därpå kom bröderna. Stranden, lata semesterdagar blev det mycket grillat, restaurangbesök, och så Björn Rosenström på Harrys.I trädgården blommar det ännu och floxen är helt ljuvlig. Denna sort heter "Fujiyama", fjärilarna älskar den lika mycket som jag =) I år har det inte blivit så många nyförvärv eftersom jag ska gräva om hela rabatten i höst. Det blommar jättefint men det blir inte så högt, prunkande som jag vill och jag misstänker att rabatten är för grund, så lite senare i höst ska jag gräva upp allt och gräva ur den, fylla på ny jord, plantera om, jag hoppas det ska göra susen.
Men 2 nyförvärv har jag gjort och det är 2 solhattar denna heter "Hot Summer". Jag var inte helt hundra på dom men dom är helt ok, dom tar inte för sig så mycket i den lilla rabatten vid trappan. Mannen blev lite förvånad att jag valde 2 st röda jag som brukar hålla mig till lite mjukare, dovare färger i blått och vitt.

Idag ser vi ut att få ett underbart väder, jag ska strax bege mig ut till östra sidan för att måla en lada. Nu när vardagen börjar komma igång igen efter semestern så är det även skönt att göra något annat också, måla är ju ganska rogivande och resultatet syns snabbt. Önskar er en fortsatt skön tisdag.

4 kommentarer:

 1. Dom där semesterperioderna som ni har inom vården, är inte speciellt flexibla för den enskilde. Men det låter som du har haft fullt upp och mysigt dina 3 veckor.

  Kanske du spar för lite höstsemester.

  Ja nu märker man ttt blivit mörkare och luften har blivit en annan.

  Kram Lissen

  SvaraRadera
 2. Visst har det varit en härlig sommar och jag ser att du haft det gott även du. Nu blommar ju flera flox hos mig oxå.. helt ljuvlig just nu och solhattar har även jag, en del är frodiga och fina en del är lite ynkligare men men de kanske tar sig så småningom eller så har jag satt dem på fel ställen, få fundera på detta. Ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 3. Härligt att du haft en skön sommar.Jag är också nöjd med sommaren :)Visst känns det att hösten är i antågande men ännu blommar det fint. Jag gillar sensommaren, ljuset är så vackert nu.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. jag tycker det blev höst alldeles för fort. :(
  Men vi får njuta av bilderna istället.

  SvaraRadera