onsdag 28 april 2010

Tusensköna

Nu ett par dagar så har vi haft riktigt fina, varma dagar, det är utomhus aktiviteter för glatta livet. Det blommar lite här & där och vårsysslorna är i full gång. Nu äntligen så har vi fått fram rätt färg efter lite laboreringar men det är en annan historia, senare inlägg.Tusenskönan blommar så fint i gräsmattan, för mig är det en sann glädje att ha henne i gräsmattan.Kejsarkronan har kommit sig lite längre och nu så kan man se dom stora fina knopparna, med förväntan så längtar jag till dom ska brista ut i blom.Knopparna på mina "Henry Hudson" rosor börjar brista och bladen kikar fram, den blommar så vackert och det värmer i mitt roshjärta. Älskar verkligen rosor det är något visst med dom så skira men så ståtliga, det är en fröjd för sinnena att bara njuta =)Jag är en lite av en godisgris, så jag har bestämt mig för att sluta äta godis har gjort det förr & klarat 3 mån så nu var det dags igen och sötsugen kickade in ordentligt häromkvällen så jag grabbade tag i en spade och grävde ur utanför skjutdörrarna på ena sidan av uterummet vi har länge funderat på ett snyggt avslut där gräsmatta möter uterummet och nu så blev det urgrävt och ifyllt med lite fyll och så stenmjöl och plattor lade vi dit häromkvällen och så lite sjösten. Är nöjd med resultatet och godissuget det försvann.=) Det finns tusen sköna stunder i trädgården att njuta av antingen det bara är att sitta och njuta eller det är att färdigställa några projekt man har men det är verkligen en härlig tid nu.

3 kommentarer:

 1. Det var ett bra sätt att bota godissuget på... ;)
  De små tusenskönorna pryder vekligen sin plats i gräsmattorna...
  Ha en bra dag!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Igår kväll försökte jag skriva en kommentar här men de bara försvann, två gånger. Får se om det går bättre nu. Skulle skriva att det blev väldigt snyggt framför uterummet :)
  Ha en skön Valborg och 1 Maj-helg!

  SvaraRadera
 3. Tusenskönan - den näpnaste blomman av alla. Hemma hos mig blommar maskrosorna. Jag tillhör inte den katogorin som jagar ihjäl mig på dem. De lyser så vackert gult där de står ...

  SvaraRadera