onsdag 7 april 2010

Åter vardag

Påsken är över för denna gång och de tär återigen tillbaka till vardagen. I år så var jag långledig, påsken bjöd på riktigt fint vårväder. På långfredagen så var vi hela familjen och firade pappa på sin födelsedag.Både gott och trevligt att få samlas hela familjen. På lördagen så bjöds vi på helgens finaste väder och vinterjackanbyttes ut mot fleccejacka och väst i trädgården. Riste klipptes bort, ogräset åkte upp ur jorden. Buskar klipptes. På dagen åkte jag ut till syster och familj för att ta med mig systersonen och inköpa en ny studsmatta för säsongen som vi monterade och till barnens stora glädje var det bara att börja hoppa =)

På kvällen så grillade vi , nypotatis i ugn, kött och en massa grönsaker, salsor. Bara att få känna lukten av grillat i luften gav en försmak på sommar. Kvällen följdes av med lite sällskapspel. Kameran har bott framför näsan på mig i helgen också för med värmen som kom så hände det mycket i trädgårdarna.

Medans svågern grillade så passade jag på att krypa på alla 4 :) Snödropaprna blommar så fint i gräskullen......
Krokusen blommar så vackert lite varstans i gräsmattan. På söndagen så var mannen och jag in till blomsteraffärerna och kikade. Jag är på jakt efter ett japanskt körsbärsträd, lite nya rosor så jag hittade inget träd, inga rosor som stod på önskelistan mer än climbing "Iceberger" står på min önskelista men jag vet inte riktigt var den ska få stå så det blev inget inköp, men det kommer =). Penseerna var så himla små så det blev inget inköp av dom heller. Gräsfrön och en fyrkantigkruka i grå frigolit. Riktigt läcker var den, ser ut som den är gjord i betong men betydligt lättare. Hålle rpå att skissa lite i huvudet på lite betongprojekt. är sugen på att gjuta nya trädgårdsmöbler till framsidan och i betong, så krukor i olika storlekar. Nu ska jag masa mig ut och fixa till groparna i gräsmattan, kasta p ågräsfrön innan det är dags att bege sig till jobbet. Ha en fortsatt trevlig onsdag.
4 kommentarer:

 1. just den där krokusen har så fantastiskt vacker färg. Man kan sitta länge och se på den. :)

  SvaraRadera
 2. Du har haft en härlig påsk ser jag...
  Många fina vårbilder blev det också :)
  Ha de gott!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Härliga vårbilden.. och snödroppsbilden var jättefin.. ser ut som om dom ställt sig snyggt på led inför fotograferandet.. =). En härlig helg du haft och visst gav den en smak av vår o sommar som kommer .. ha det got/Moa

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig vårkavalkad du bjuder på. Snödropparna börjar komma så smått hos mig men är ännu inte så stora som dina. Däremot såg jag att min gula julros hade en stor knopp idag. Det är glädjande.

  SvaraRadera