lördag 24 april 2010

A walk..............

Häromdagen så tog jag med mig kameran ut i trädgården och vandrade lite för att se hur långt allt har kommit, det växer verkligen överallt. Trots att vädrets makter spelar oss ett spratt så kämpar dom sog upp ur jorden med en rasande fart. Igår när jag var hemma på lunchen och rastade hundarna så haglade det och blåste rikitgt ruskväder idag så skiner solen och kortärmat funkar utan att frysa.

Bladen börjar spricka upp både på syrenen och rosorna. Pionerna som jag satte i höstas börjar att titta fram, jag planterade 2 vita doftpioner "Festiva Maxima" vid dammen, dom kommer men dom har inte hunnit lika långt som pionen "Sarah Bernhardt".
Entrerabatten komme rfortsätta sin förvandling sakta men säkert det ska flyttas bort lite och det ska läggas till lite nytt. Till min stora glädje så har höstfloxen jag planterade i höstas tagit sig och det tittar upp så kraftfullt. 2 st phlox paniculata " Fujiyama", det ska bli lite spännadne att se om dom kommer i blom i renaste vitt.

I år så kommer det knopp på kejsarkronan, förra året var första gången jag såg dom blomma och hade nästan gett upp hoppet men dom får stanna lite till. Färgen är orange men ack så vackert den blommade så jag hade inte hjärta att kasta dom på momposthögen. Jag tänkte att jag skulle få ner lite frön från den lila dubbla vallmon också och se om det kan komma nåt den blommade så vackert förra året så jag hoppas att det går i år med, men nus ka jag ta mig ut en sväng i trädgården igen innan det är dags att börja jobba kvällspasset till 22, så en trevlig helg önskar jag er alla. Kramar1 kommentar:

  1. Ja, nu är det full fart i naturen förutom vår gräsmatta. Den är hemsk och jag undrar om den kommer att bli grön överhuvudtaget. Ha det bra/Lis

    SvaraRadera