torsdag 22 november 2012

Likt en slöja ......

Ibland blir längtan så stor och klockan ringde tidigt för det kändes som en högtid att stilla "landet" längtan. Morgonens promenad med Leo fick bli genom och runt vidderna i Kolstad med vidsträckta vyer,och med morgonens lättande dimma som ligger likt en slöja över vyerna.

Det har ännu inte riktigt hunnit bli ljust det rasslar till i buskarna en rapshöna som vandrar i snåren. En och annan hare som snabbt på språng söker skydd. Leo som den schäfer han är vaktar vid minsta prassel stannar han till och lyssnar vakar över mig utifall nån fara ska dyka upp strosande längs dikeskanten så många dofter att insupa och jag njuter av lugnet, vidderna och tystnaden. Insuper ögonblicket och stärker själen för det här det är som är det viktiga. Samspelet mellan djur och natur och jag är evigt tacksam att få ta del och höra till denna symbios.


Vandrandes sida vid sida i lugnt tempo ingen morgonstress utan bara njutandes av morgonen och ögonblicket. Så startade vi morgonen i ett lugn och nöjda & belåtna tänder vi i kaminen och njuter en smula till och välkomnar morgonens sakta övergång till dag .....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar