måndag 2 juli 2012

Tid att njuta.........


Det bara exploderar i trädgården, jag bara njuter av all grönska och blomfägring. Dagarna flyter förbi, dom tas lite som dom kommer, men framförallt så är jag ute så mycket som möjligt och bara insuper allt. Har tömt kameran 2 ggr på en vecka med 800 bilder, har ingen lust att sitta och sortera & redigera det får tas i höst när det blir kallt och grått nu vill man inte vara inne utan det gäller att ta tillvara på stunden som är.

Försökte mig på att göra ett bildspel men det gick inte hem och näe jag får väl lära mig till hösten då tiden finns så det blir bilder i överflöd för det är många av dom vill jag lova  :) 


Vit brunnäva med nävan  " Particia "

Till min stora glädje så blommar pionerna, förra året kom det bara en massa blad, jag hade 3 men 2 överlevde den tuffa flytten och jag anser mig lyckligt lottad , dom 2 olika sorterna klarade sig och är helt underbara. Dom sticker upp med sina dunliknande blommor.Festiva Maxima vacker som en dag.........
Sarah Bernhard med sitt rosa dun, så vacker hon är.........

Jag önskar fler pioner, det kommer nog sakta men säkert utökas i sortimentet, vill jag inte vara utan. Har satt dom vid grönsakslandet tillsammans med en liten ljusblå iris, det blir en fin inramning, jag ska utöka jordgubbs/smultronlandet med lite örter, så då får det nog flytta in lite fler pioner.


Härligt surr på bina i havet av kantnepetan både bin & fjärilar trivs =)


 Fick en Iris av min lilla syster från hennes trädgård, hon hade tröttnat på dom där stora bladen som aldrig blev någonting av, jag högg dom direkt. Förra året jag är inte helt  hundra men jag har för mig att dom hade ljust gula blommor då och i år har dom blåbrokig färg men lika vacker är dom för det, dom har även vuxit till sig ordentligt.


Rosorna blommar ju nu  också och fjolårets inköp "Flammentanz" och " Heidelberg" blommar i mångfald och lyser upp i sina röda färger så vackert.  "New Dawn " är på gång, "Mme Plantier " blommar i överflöd, det doftar helt ljuvligt men favoriten  är ändå "Icebergern" med sin cremevita färg. Den börjar lite försiktigt med rosa knopp och ju längre blomtiden är desto vitare blir damen och håller ända fram till frosten. Mme plantier är också en favorit. Som sagt, det händer massor i trädgården och jag njuter, fixar lite och snart ska vi sparka igång den nya stenaltanen med en rabatt nu när sambon också har gått på semester. I vintras skissade jag  på en L- formad rabatt men nu blir det en halvmåne rabatt med en stenläggning framför och mitt i rabatten ska det planteras ett träd som kan ge lite skugga och i framkant blir det nog några plantor smultron som man kan plocka och avnjuta. 1 kommentar:

  1. Festiva Maxima och Sarah Bernhard har jag också. Festiva doftar så underbart.

    Grattis till all din rosblomning. Jag får knappt några rosor alls i år förutom honungsrosen. Här har ohyran härjat hårt. Hoppas på lite senare blomning på vissa men det ser dåligt ut.

    Ha en skön vecka och fortsätt njuta av sommaren ...

    Kram Anita

    SvaraRadera