måndag 16 juli 2012

Lilla kotten.......


Ett av mina starkaste minnen som barn är mormor & morfars små igelkottar. Varje sommar hade dom 2 igelkottar boende hos sig som dom matade minns att morfar brukade steka pannkakor till dom och ge , vi barn njöt av deras runt tultande i gräsmattan.

För en vecka sen var vi och röjde ett område med högt gräs och när jag går där med trimmern håller hjärtat på att stanna där jag precis trimmat är en igelkott en ensam liten söt. Förskräckt försöker jag vända och undersöka sp att jag inte träffat den med trimmertråden.....

Kunde inget se och den lullat vidare efter en stund ett par dagar senare är jag uppe och klipper gräsmattan i samma område och jodå lilla korten ligger där helt orörlig och passiv.

Blev återigen rädd för att jag skadat den och vänder och tittar igen och jag blir lite förvånad den rullar inte ihop sig inte ens reser den "ragg" runt huvudet för att skydda sig. Surfar runt lite på Google och försöker skaffa info om igelkottar och jag hittar att den inte alltid kurar ihop sig den går på stora områden upp till 3 mil och den sover ca 18 tim/dygn.

Det är en strålande varm dag med över 20 grader varmt och den stackaren har inget skydd av gräset kvar och har ingen stans att söka skydd jag låter den ligga en liten stund medans jag söker info och den stackaren hittar en liten skuggig plats och sover en 3 Tim stenhårt.

Jag beslutar mig efter mycket om å men att hjälpa den till skogen som e precis bredvid, jag läste att igelkottar oftast är själva så då bestämde jag mig för att hjälpa den till en skuggig stökig skog. Jag har hållt utkik efter den men inte sett den så jag hoppas att jag gjorde rätt ;p

2 kommentarer:

 1. Åh, jag hoppas verkligen han klarade sig. Jag tror att du gjorde rätt. "Min" igelkottfamilj som bodde under min japanska dvärglönn var borta en dag och jag har inte sett dom sedan dess. Jag hoppas att mamma och pappa igelkott tog barnen med sig upp i skogen.

  Igår såg jag en överkörd igelkott men det var långt från oss så jag antar att det inte var någon av "mina" kottar. Men om dom kan gå upp mot 3 mil så vet man ju aldrig. Jag blir så ledsen varje gång jag ser en överkörd igelkott, det finns ju inte så många längre.

  Nu håller vi tummarna för att våra kottar mår bra.

  Ha en fortsatt skön semester så ses vi i augusti.

  Kram Anita

  SvaraRadera
 2. Oj, skrev för en stund sedan ett mail till en kompis som jag ska träffa i augusti. Avslutade det med "Ha en fortsatt skön semester så ses vi i augusti". Skrev samma sak till dig av bara farten. Men "ses" gör vi ju alltid via bloggarna :)

  Ha det bra!

  Kram från Anita igen

  SvaraRadera