onsdag 30 maj 2012

sköna maj närmar sig sitt slut.................

Maj börjar lida mot sitt slut och sakta övergår den till sommar, några dagar eller för att vara riktigt ärlig många dagar har vi haft rena sommarvärmen,och för tillfället så hinns inte bloggen med det är så skönt ute, mycket jobb med företaget och mitt i alltihopa så kör vi skyttetrafik hos veterinären.

Hemma har vi några projekt på gång men dom är inte så långt komna ännu, men vi jobbar febrilt med företaget gräsmattorna växer som bara den, nu har vi ju fått lite regn så dom håller sig gröna och fina ett tag till. Sen har vi alla dessa veterinär besöken som tar sin lilla tid vår lille 7 åriga schäferhane har fått spondylos vilket innebär att dom 2 sista kotorna i ländryggen som möter korsryggen är förslitna, det blir lite stelt att hoppa in och ur bilen det var så vi märkte det att bakdelen inte riktigt ville hänga med, jag trodde att det kanske berodde på en boreliainfektion men inte då utan spondylos var domen och vi behandlar med  biolight det är uv-ljus behandling och han svarar riktigt bra på den till vår glädje. Tycker att det är lite tidigt men det är ju typiskt för just schäfrar men i övrigt så är han precis som vanligt :)

I trädgården blommar det och till min stora glädje så lyckades jag rädda klematisen och den fick ju flytta till framsidan och den börjar slingra sig så fint måste bara fixa lite högre klätterstöd till den.


hoppas den blommar i sommar........


Kantnepetan börjar också komma så vackert............


Gräslöken är på gång..........


Njuter i fulla drag och ibland önskar jag att jag kunde frysa tiden lite, syrenerna blommar ännu och det doftar alldeles ljuvligt. Alla utomhus aktiviterna är i full gång och doften från grillarna lägger sig som ett moln över bostadsområdena, parkerna och kubben är framme för spelstunder i det gröna. Cyklarna rastas för glatta livet och det njuts i vardan på ett annat sätt och jag har börjat nedräkningen för semestern =) endast 2,5 vecka kvar nu. Ha det så gott, nu sak vi bege oss för en uv behandling.

1 kommentar:

  1. Skönt att höra att er vovve svarar bra på behandlingen. Det är så tråkigt när ens kära husdjur inte mår bra.

    Här fick sommaren ett abrupt slut i måndags då kyligare luft drog in. Igår var det den värsta junidag jag upplevt på många år. Ösregn hela dagen, plus 5 grader och en iskall vind. Var ute och täckte tomater och potatis hjälpligt (inte så lätt när regnet öser ner och vinden viner). Men som tur var blev det inte kallare inatt så allt har klarat sig. Och nyss visade termometern plus 8,5 och vinden har avtagit så det finns hopp.

    Ha en fortsatt skön helg!

    Kram Anita

    SvaraRadera