tisdag 8 maj 2012

Blommor i guld & uptempo.........

  Det var länge sen jag gjorde ett inlägg, har inte hunnit kika in hos er heller, tiden bara rusar iväg och nu är det ett speedat tempo och jag önskar att dygnet hade mer än 24 timmar för dom räcker inte till. Mannen har ju som jag nämnt tidigare ett företag som inriktar sig på grönytor, ön har bjudit på ett optimalt väder så det är full fart med gräsklippning. Gräset växer lite för fort :)


Här hemma så har det japanska körsbärsträdet blommat över och nu väntar vi på  det vita som är på gång. Har hittat guldvivor i gräsmattan :) , jag hoppas att dom ska sprida sig lite dom lyser som guld i kvällsljuset.Några enstaka frostnätter har vi haft och jag har inte riktigt vågat sätta ut pelargonerna ännu men Fragransen har bott i uterummet ett tag nu så dom andra ska väl få göra den sällskap, i år så har ajg lyckats att övervintra dom engelska pelargonerna det är iofs bara en som växt sig lite frodig , den mörka skönheten. Har plockat skott på den ljusa det var det som blev kvar efter att ha ansat den den såg så väldans ledsen ut så hoppas att det tar sig. 
 Fragransen trivs i uterummet och den sätter knoppar i ett kör, blommar så villigt. Har tagit lite sticklingar på den som det börjar bli dags att plantera från 1 planta till 4 nya :) Ska en sväng över bron idag med, kanske svänger jag förbi blomsterlandet och kikar lite men det finns ju så mycket att välja på men lite buskar och priser måste jag i alla fall kolla vi ska påbörja ett lite större trädgårdsprojekt men jag återkommer kanske med det .......


Trevlig tisdag på er, massa kramar i det sköna majvädret idag är det lite försommarvärme hos oss. 

2 kommentarer:

  1. Helt underbart!! Jag måste ta en tur till någon stor trädgård snart för alla dofter!!

    SvaraRadera
  2. Gullvivorna är härliga och de sprider sig lätt. När vi hade vår koloniträdgård så hade vi massor av gullvivor, de poppade upp överallt i trädgården :)jag tror jag har haft Fraganspelargonen någon gång, den är vacker med sirliga blommor.
    Ha det gott!

    SvaraRadera