torsdag 7 april 2011

springtime.........

Idag så har vi haft ett riktigt gott väder strålande sol, lite vind och ovanpå det en ledig dag =), jadå jag är hemmakär, med ett sånt fint väder så har vi varit ute hela dagen, tagit hand om trädgården. Kryddlandet är uppgrävt och kantstenen ska läggas sen är det bara att fylla på med jord och så plantera kryddväxter. Jordgubbs/smultronlandet har fått en omgång ny jord med lite gödsel. Rabbatterna är ogräsfria, all överbliven sten som legat utanför tomten har jag lagt på pall så nu börjar det bl iorddning utanför också bortsett från kommunens jättehög med allt möjligt bråte men den försöker vi ignorera så gott det går. Vädret ahr ju som sagt visat sig från sin allra bästa sida idag så en tur up ptill slottskogen med kameran fick det också bli dock utan Leo , har hört att man sett huggorm uppe på allvaret så nej ingen Leo fick följa med. härliga blåsippor i backarna står....
Hittade denna lilla skönhet lyste som en sol i backen lite ensam stod hon dock med krokus som granne. Vårlöken är också uppe och häromdagen så såg jag vitsippor också.
Våren är nu verkligen kommen för på katterna har jag hittat årets första fästingar och nyss hemkommen från skogen så hade jag fått med mig en rackare som kröp på handen. Önskar er alla en fortsatt skön torsdagskväll.


kramar

3 kommentarer:

 1. Åh Liane ... vilka underbara vårbilder. Jag har ännu inte sett några blåsippor men kanske jag hittar några i helgen. Så härligt det är att läsa om dina vårsysslor. Kryddlandet kommer säkert att bli jättefint. Tänk att gå dit och hämta in färska kryddor till maten. Här har precis snön gått bort men det går inte att gå på gräset. Det är som en enda blöt sörja. Jag längtar verkligen ut för att börja städa rabatterna, lätta på lövtäcket. Men, jag får nog hålla mig till tåls en vecka till så det hinner torka upp.

  En riktigt skön helg önskar jag dig!

  SvaraRadera
 2. Ja, nu är det äntligen vår, härliga vårbilder.
  Nu måste jag snart ut och kolla mitt blåsippställe :)
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
 3. Det är härligt väder! Jag hann klippa fyra rosor efter jobbet. Det är underbart med ljumma och ljusa kvällar.
  kramar från Poppins

  SvaraRadera