måndag 25 oktober 2010

Svunnen tid..............

Hösten börjar bli kall nu, på mornarna så är det mössa &vantar och halsdukar som gäller. I mitten av förra veckan så kom årets första snö men den kom väldigt lokalt. Vi fick bara lite vita korn som var borta på nån timme medans andra orter hade helt vitt.

I rabbatterna är det inte så mycket som blommar längre och mycket i rabbatterna berättar om en svunnen tid. Iår så var det med spänning jag väntade på min solhatt "coconut lime" och för nån vecka sen såg den ut så här lite ledsen men tappert kämpande....

Jag har hunnit få in nästan alla krukorna det är bara min roskruka med "Henry Hudson" rosorna i. Jag tänkte först låta den få stå i det fria ute med en säckväv , lite halm men den får nog flytta in i garaget till nästa vår. Nu när det är lite kallare om kvällarna, mörkret sänker sig fort om dagarna så har jag förkovrat mig lite i böckernas värld, i boken perenner har jag upptäckt min vita blomma som jag hade i kruka på altanen men inget namn, till min stora glädje så är det ett "sommarljus" , jag tror att sorten heter "The bride". Den odlas ofta som ettårig men kan övervintras i milda klimat, då infaller oftast blommningen i juli som ettårig blommar den i juni-oktober, blir mellan 80-100 cm hög, vill stå i sol.


3 kommentarer:

 1. vad den än heter så är den vacker. i alla fall om det är den du visar. :)

  SvaraRadera
 2. Nej,nu är det inte så mycket kvar som blommar ute, längre.
  Jag tog in min Stjärnöga för några dagar sen.
  Din blomma på den sista bilden tycker jag liknar stjärnöga eller Afrikansk marguerite, som den också kallas för. Kanske har den fler namn?
  Fin är den i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. Ulla: jo jag tror att den kallas för silveröga men den är tror jag en släkting till margureiterna s dom stod ihop i alla fall, söt är den.

  SvaraRadera