måndag 18 januari 2010

Trädgårdsliv

Nu så börjar det klia i trädgårdsfingrarna, när man surfar runt lite bland andra trädgårdstokar så längtar dom flesta efter att få sätta spaden i marken, få jord under naglarna och insupa det första av vårens dofter. Den lite blöta jorden med fjolårets lövbädd den svaga vårvärmen som kommer med solen och fågelkvittret. Dom första små snödropaprna som kämpar sig fram ur marken, så vårens defentitiva avspark när krokusen står i blom både i rabatterna och i gräsmattorna då är verkligen våren här.


förra årets stora projekt var uterummet, det är dock inte helt klart men det mesta är gjort.

Jag längtar efter att få vår trädgård lummig men det kommer att ta tid och en del arbete krävs. I Mars - 04 så köpte vi vår tomt, det var en gammal ängsmark och vårt stora arbete började med vårt husbygge. April - 04 så gjöts plattan och allt har vi gjort själva så trädgården har kommit lite i andra hand. På ett sätt är det bra för nu har man sett hur dom olika årstiderna beter sig i trädgärden och vårt hus ligger rätt så högt över havet och åkrar ligger runtomkring så det innebär att ytorna är väldigt öppna, det kan blåsa en hel del så lite träd i trädgården står på önskelistan dels som vindskydd men också för solen för den finns hela dagen i trädgården och en skuggplats är svår att hitta.

temyntan som finns vid entrerabatten, hög och fin i färgen, så luktar den gott.

Planer finns att rama in dammen lite till med en syrenbuddlejhäck till så blir det som ett eget litet rum där man kan ligga på bryggan och höra det porlande vattnet från vattenfallet, så höra fiskarna leka i vattnet och njuta av näckrosorna, hummlornas surr i anisopen och fjärilarna bland syrenbuddlejan.Jag vill ändå ha lite rymd i gräsmattan så det finns plats för lek. När jag växte upp så hade vi en relativt stor trädgård med massa fruktträd men det fanns ändå plats för bollekar , det känner jag att jag vill behålla. Det är både viktigt med plats för rekreation och lek.

en röd liten nejlika i knopp som tom hundarna gillar att lukta på....


1 kommentar:

  1. Men ... så underbart det låter. Det verkar som om du har en stor damm .. med brygga och vattenfall och allt. Vilken vårlängtan jag fick nu.

    Vilet härligt uterum ni verkar ha. Tänk så många mysiga vinterdagar du kan tillbringa där (för att inte tala om dina blommor) då ni får det vinterbonat.

    Nu har måndagen gått. Önskar dig en skön fortsättning på veckan!

    //Anita

    SvaraRadera