måndag 21 december 2009

Nu vänder det....

Idag så är det den 21:e december och det är midvintersolståndet, vilket innebär att dag och natt är lika långa och nu vänder det och blir ljusare. Äntligen =). Under veckan som har gått så har vi även fått en del snö och minusgrader - 11 var det igårkväll, så här såg det ut hos oss i onsdags, ett riktigt vinterlandskap Villa victorias vilohem ligger inbäddat i snö.

I år så kanske vi kan få en vit jul det är väldigt länge sen, att det var så här mycket tror att det var - 95 som vi hade en vit jul sist. Lite rimfrost har vi haft men en vit jul är länge sen. Väderkvinnorna har spått att denna vecka ska bli milt och +5 så då lär snön försvinna jag gillar inte snön visst det är vackert men det är ett sjå på vägarna, vi är ju som sagt ovana vid snö så folk kör på lite som vanligt ......

men jag hoppas att det milda vädret inte kommer riktigt ännu under denna vecka så vi kan få en vit jul nu när det väl kommit lite snö. Ha en bra måndag.
2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt med snön, vi har äntligen också fått lite här. Och att ljuset snart vänder åter, det är också härligt. Hoppas att det blir en vit jul i år :)
    God Jul och Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  2. Ser att det är kylslaget i Borgholm också. Så vackert. Ja, tänk att snön kanske ligger kvar över jul i år/Lis

    SvaraRadera