torsdag 24 februari 2011

Vissen..............

Jag har åkt p åen präktig dunderförkylning så jag känner mig lite vissen och ahr inte samma glöd som innan, men jag kämpar på med jobb och lite hemmapyssel som får vardan att rulla på. Det är så många som har förkylningar och andra sjukdommar, det finns i alla möjliga konstelationer men jag nöjer med min frossa, tjocka hals och nästäppan och ömmande kropp.Morgonpromenaden gick i nysnöns tecken i natt hade vi fått en knapp decimeter nysnö, så nu ahr vi återigen ett vitt landskap. Medans vi strosade i snön, såg det vita landskapet, solens strålar värmande i ansiktet och med fågelkvittret från snåren så insåg jag hur mycket jag älskar Öland, vad det betyder att bo här. Det karga allvarslandskapet, närheten till vattnet och var du än bor på ön så har du närheten till naturen på landet och i stan. På vintern har vi den kända ölandsfåken , den har vi fått smaka på ett par gånger i år. På våren då vi har ängsfloran, sommaren med all turism och så hösten med färgprakten, kylan börjar komma in från havet och jag älskar varje årstid, det fick jag erkänna för mig själv idag att hur mycket jag än älskar solen och värmen så att vandra i ett vintervitt landskap som är inklätt i nysnö är verkligen vackert.


Nysnön klär in en nybyggd somamrstuga en av Ölands många sånna. Jag äslkar verkligen livet här, jag pratade med en kär vän som lämnat ölivet för kärleken men som längtar hem för det är verkligen hem, att bo & leva här gör verkligen gott för kropp & själ, jag förstår med all respekt att så många turister kommer hit.

Idag har jag även haft en tur in till Kalmar och shoppat lite och jag hittade 2 engelska pelargone rsom ajg bara inte kunde motstå så nu lyser dom upp i fönstrena me dsin färgprakt =)Med det så önskar jag er en skön torsdagskväll. Kramar

2 kommentarer:

 1. Det låter så härligt när du beskriver ditt älskade Öland. Jag kan förstå att du älskar att bo där. Har bara varit på Öland en gång men blev försälskad i det härliga landskapet.

  Hoppas att du kryar på dig snart!

  SvaraRadera
 2. Öland är verkligen vackert, jag trivs så bra där.
  Älskar naturen, både uppe i norr och i söder.
  Ett väldigt varierat och vackert landskap.
  Sist vi besökte Öland, maj/juni förra året, då blommade syrenerna som bäst. Såå vackert!
  Krya på dig!

  SvaraRadera