tisdag 29 september 2009

Skördefest , skördetider

I helgen så var det den årliga skördefesten på Öland. Det innebär full aktivitet i varenda by och folk överallt det är nästan som sommaren. Turisterna återkommer, det shoppas för fullt. Det är kockduell, skördeförsäljningar , konstnatt, årets by ska koras. Hela ön lever upp igen, det är lite som finalen på sommaren. Sen blir ön tom på folk,alla sommaröppna butiker stänger för säsongen och hösten är då verkligen här. Denna helgen jobbade jag så jag missade det mesta av skördehelgen men i fredags så åkte vi en sväng. Det brukar ju vara konstnatt på fredagen, vi hamnade i kvistorp en liten by med endast 2 hushåll som ligger på östra sidan av ön och mellan Åstad och Högtomta.


Vi hamnade på Qvisttorp galleri som hade premiäröppet över skördefesthelgen och jag hittade en tavla med ölandsmotiv. Konstnärinnan är duktig och i sommar så har hon även haft utställning i Köpingsvik på Cafet där.

Det fanns mycket fina tavlor men jag fastnade för just en som är uppdöpt till Arontorp l, så den får jag hämta hem och hänga upp här hemma. :) Galleriet ligger så mysigt på deras gård. Marshaller var uppsatta längs med uppfarten, på stenmuren och rakt över infarten så var dom gamla ekarna upplysta. Vid ingången till galleriet stod ett järnfat med lite vedbitar som brann, så jag passade på att leka lite med kameran och fota den brinnande elden.

Denna bild fångade jag samtidigt som en vindpust svepte över elden.

På något sätt så kan jag komma på mig själv med att bara sitta och njuta av lågornas egna dans när den sveper över vedbitarna. Ha en fortsatt skön höstdag för nu är den verkligen här. inatt har det blåst så mycket så jag fick stänga sovrumsfönstret. Vaknade av att gardinerna stod rätt ut i sovrummet, det drog kallt.

2 kommentarer:

 1. Ja, Skördefesten är kul. Vi var på Eriksöre bygata för första gången i år. Ha det bra/Lis

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vad skoj med en ny besökare.
  Det lät riktigt trevligt med skördefest. Hoppas vi "ses" igen på bloggarna.

  Anneli

  SvaraRadera