tisdag 22 september 2009

Höstpyssel

Idag känner jag mig extra nöjd med mig själv :). Jag har nämligen både simmat och tränat, redan 06:10 så var jag nere i badhuset. Gud så skönt Musik på låg nivå som strömamde ut genom högtalarna, så lite dämpat ljus, morgonpigga människor som hälsade med ett leende och ett "god morgon". Medans man simmar så ser man hur gryningen växlar till en härlig soluppgång, dagen gryr. Som avslutning så njuter jag av soluppgången och en stund i bubbelpoolen.

Så det har även blivit lite gjort i trädgården, har planterat ner dom sista växterna pionerna "Festiva Maxima". Nu bor det 2 st härligt vita doftpioner bredvid dammen, ska bli spännande till nästa år att se dessa små skönheter blomma :). Så länge får jag njuta av astrarna som blommar med sina blå/violetta färg. Dom lyser upp lite och färgsätter rabatten. Dom har fått nya grannar har planterat in vit höstflox "Fujiyama" och så solhatt "Magnus" och "coconut lime".
Rosen "Icebeger" blommar fortfarande tappert, är helt ljuvlig.En del blommor kämpar mer tappert än andra men den är så vacker rosälskare som jag är. Så skir men ändå så robust på samma gång. På torsdag & bfredag är jag ledig , då tänkte jag spendera dagarna i trädgården. Har så många projekt hela tiden. Jag måste plantera om i trädgårdslandet innan vintern, måste hitta en ny plats till löjtnadshjärtanen. har gjort en hel rokad i entrerabatten men det blir nog bra när jag väl blir klar.
Under tiden så får hundarna njuta av att bara springa runt i trädgårn eller bara sträcka lite lojt på sig som Leo. För honom så måste det hända saker hela tiden allt ska gå i 100 medans den gamle killen tar det lugnt helst liggandes i gräsmattan.


2 kommentarer: