torsdag 5 april 2012

Påskhelg & pelargoner
Påsken står för dörren, jag tror att vi ska få hyfsat väder på ön, turisterna har börjat inkvartera sig i sina stugor, den här helgen brukar betyda febril aktivitet bland stug & villaägarna. Trädgårdarna ska rensas från ris, det ska planteras för glatta livet, återvinningen brukar vara full med  fulla kärror som ska tömmas från ris och annat ur städade saker.Men det är också en tid för familjesammankomster, middagar i familjeanda.


Påsken är en mysig tid, det är den tiden som ön börjar så smått att vakna ur sin vinterslummer och gatorna börjar fyllas med människor. Många säger att bästa tiden på Öland är just vid påsk då löven eldas, precis innan allt börjar att grönska. För mig som bor året runt är det ett klart vårtecken, helgen ger en försmak på sommaren. 


Pelargonerna har vaknat ur sin vintervila, börjar sakta att blomma. Vi har ännu haft en kall period och några frostnätter så jag har inte vågat sätta ut dom men dom står i fönstrena och lapar sol, väntar på att få komma ut ska sätta ihop dom i ett arrangemang och flytta ut dom i uterummet, för jisses vad varmt vi har där om dagarna :)Mårbacka knopp tror att även denna är röd och så blommar den skira näva pelargonen P. Fragrans i vinter så har jag tagit sticklingar på den så förhoppningsvis blir dom lika stora och fina som modersplantan. 


Önskar er alla en trevlig påsk, jag ska tillbringa dom första dagarna med lite nattjobb men det blir tid för familjemys och lite pyssel också. :)

2 kommentarer:

  1. Ja nu är det påsk och 4 härliga lediga dagar. Här spår dom snöstorm imorgon men sedan blir det nog lite bättre. Även hos mig börjar pelargonerna blommar för fullt och min favorit, den gula klivian har börjat blomma så här lagom till påsk.

    En riktigt skön påskhelg önskar jag dig!

    SvaraRadera
  2. Härligt när pelargonerna börjar knoppas. Några av mina blommar i uterummet. Jag har en doftpelargon som aldrig blommade förra året men som nu har satt knopp. Ska bli spännande att se blommorna på den :)
    Önskar dig en riktigt Glad Påsk!

    SvaraRadera