måndag 31 oktober 2011

Vintertid.............

I helgen slog det ju om till vintertid så nu får vi sova 1 timma längre och kvällarna mörknar fortare nu. Hösten har varit en hektisk tid, jag har inte hunnit få så många foto tillfällen men jag har däremot ändå hunnit njuta av all färgprakten, för det har verkligen sprudlat med färg.

Ibland undrar jag varför det ofta är så när man kommer körandes så får man en perfekt bildvy, men man kan inte stanna bilen för att fota, förra helgen var vi ju på bröllop hos min syster och då fick jag flera såna vyer men det gick inte att stanna på motorvägen, på nån stor landsväg , likaså på ölandsbron så hade jag en sån vacker vy häromdagen men det gick inte att stanna, det är svårt att både köra och fota samtidigt men det hade blivit kanonbilder :)

I rabatten ser det ut så här det mesta har gått i vila och kvar står riset och vittnar om blomsterprakten som varit , här en solhatt "hot tomato " gillade verkligen färgen, den blev lite av en favvorit jag var lite skraj i början och trodde att den skulle bli alldeles för starkt röd men inte den blev perfekt.

I september påbörjade vi ju ett jätteprojekt och det var att gräva om, ur entrerabatten och blommorna planterades tillbaka men dock på helt olika platser, denna lilla röda ros planterade vi utanför staketet för många herrans år sen det var en vän till svärfar som grävde upp sina gamla rosor för han tyckte dom hade gått ur tiden, så vi planterade, denna var den enda som överlevt men bortglömd, den hamnade i ett vildvuxet gräsområde, har trimmats ner ett otaliga gånger men i år så hann jag upptäcka den för den hade växt , blivit hög så vi grävde upp den och satte i rabatten. Har inget namn på den men den är enkel, röd, väldigt anspråkslös men den verkar väldigt tålig med tanke på den behandlingen den fått utstå så jag hoppas att den klarade flytten, blommar villigt i rabatten istället.

Har försökt att ge den alla förutsättningar med rosjord, och ordentligt djup men den kanske blir så chockad att den ger sig men jag hoppas verkligen att den tar sig.

Vi har även snart slutfört det andra stora projektet, det är att vi har byggt en vedbod som nästan är klar, veden har vi börjat att stapla in. Jag ha räven börjat att skissa på en ny rabatt till våren som jag vill anlägga på baksidan av trädgården men mannen, jag är inte riktigt överens om formen. Jag vill ha den på marken , mannen vill ha upp den lite med en stödkant runt så det är lätt att klippa gräset sen, ja vi får se vintern är ju lång och det hinns nog med att planera både en och 3 gånger till. :)

Idag är det måndag, jag är ledig, jag tror att jag ska ställa mig och baka lite, men först ska jag surfa runt lite på dom bloggar jag inte hunnit med att titta in till, me det så önskar ajg er en trevlig måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar