måndag 10 oktober 2011

Guldkorn & trädgårdsfix

Bloggandet har fått vila ett tag , jag har haft lite för många projekt, så tiden har bara sprungit iväg. Sensommaren övergick till en ljummen höst som nu har börjat övergå till en kall höst. Kvällarna kommer tidigt och vi börjar dra oss in i hemmets lugna vrår med lite levande ljus och varma filtar och en stor mugg te om kvällarna.

Jag hade ett stort höstprojekt, nu är det färdigt. Jag har varit lite besviken på att entre rabatten inte har blivit så frodig som jag hade visioner om så jag grävde upp alla växter och grävde ur hela rabatten , fyllde på ny jord och planterade tillbaka växterna i en lite omvänd ordning oxå :)

Icebergen blommar ännu och jag hoppas innerligt på att den ska bli lite större till nästa säsong. Jag längtar redan till nästa vår då det sakta ska börja spira i rabbatten, det är även några nyförvärv som planteras ner , sista helgen i september så var det den årliga Skördefesten här på Öland och jag var till en granne i min barndomsby som har en helt underbar trädgård, hennes man är konstnär och hon försköna romvärlden med sin vackra trädgård, det fanns lite växter till försäljning, jag kunde inte låta bli :)

Med en hektisk period som har varit så tog jag en av mina lediga dagar och passade på att fly vardagen och ladda om batterierna ordentligt så med en fulladdad kamera , tankad bil och så hunden så tog vi en tur på Öland, bara njöt av det Öälndska lugnet och alla de vackra vyerna. Bilden ovan är en typisk ölands bild i var och varannan by står en cykel lutad mot en laduvägg men denna gilalde ajg med blomsterprakt på pakethållarn. Bilden nedan är tagen från Källa G:a Ödekyrka det är portingången och det är verkligen värt ett besök. Önskar er en fortsatt trevlig måndagskväll

4 kommentarer:

 1. Underbara bilder du tar hjärtat!!

  SvaraRadera
 2. Tack det värmer ska du veta <3

  SvaraRadera
 3. Det finns många vackra vyer på Öland, det är en härlig ö. Synd bara att det är lite långt, annars skulle jag varit där oftare :) Cykelbilden är riktigt mysig.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. WOW! The world is full of surprises! Här sitter jag i Finland o läser Malenamis blogg o plötsligt dras mina blickar till högra kanten o jag ser mitt namn! Eller inte, för jag har inte kommenterat. Jag linkar vidare o hittar din blogg som dessutom handlar om trädgård. Det är inte sant. I somras slog mig tanken att jag själv skulle börja blogga, men jag är ingen fotograf. I alla fall skulle det finnas massor av blommor i min blogg. Och så dyker du upp! Jag har levt i 52 år o först för ett o ett halvt år sen träffade jag på min första namne. Hon är tyska o vi träffades på seniordansledarkongress i Frankrike. Varken i Finland eller Sverige har jag stött på nån med samma ovanliga namn. Please, berätta hur du fick ditt namn genom att mejla mig: liane.b@anvianet.fi
  Skön höst önskar Liane!

  SvaraRadera