måndag 27 september 2010

Solo..............

Idag har varit ett riktigt ruskväder & ett äkta höstväder. Det blåser och i blåsten virvlar regnet runt, det är bara så kallt. Med hösten så kommer ju alla färgsprakande färger fram, inför vintern så börjar höstrushen i trädgården. Vi börjar bli ganska så klara med våra utomhusprojekt. Trappan på framsidan är nu färdiggjuten och det har även vuxit fram en rabatt bredvid den, en klätterros har även fått flytta in vid balkongen ska bli lite spännande att se om den tar sig en "New Dawn " =)

Dagens väder har inte bjudit på någon fotorunda så jag gick lös i köket , på vitlöken "Solo" den är suverän en enda stor klyfta med lite mer smak än den "vanliga" vitlöken. Den har blivit lite av en favorit i min matlagning. Önskar er alla en fortsatt skön måndagskväll.


fredag 10 september 2010

whiteness...............

Njuter i fulla drag av min vita anemon " Honorine Jobert". Den flyttade in i entrerabbaten i våras, den har inte gjort mig besviken snarare tvärtom. Jag är inne i en vit period just nu. Allt ska vara vitt eller det mesta i alla fall. Med hösten så kommer ju inomhusperioderna men än så länge så håller jag mig utomhus men i tankarna så är jag redan inne och renoverar. Senare i höst så hade jag tänkt måla om tv-rummet ,jodå vitt med nån fondvägg i färg men definitivt vitt på väggarna. Gillar hur det ger rummet luft och rymd.
I helgen är jag ledig, jag hoppas p åfint väder för då ska det bli utepyssel. Nockpannorna ska på på uterummet, det sista ska målas, mannen ska ta tag i muren till uteplatsen, så min pappa har snällt lovat att ställa upp med att lägga dit nockpannorna =) Önskar er alla en trevlig helg.

tisdag 7 september 2010

Tisdagstema- Sötsaker

Dagens tisdagstema är "sötsaker", en syrenbuddleja är ju rena godisbomben fullproppad med nektar för en fjäril. Fler bidrag hittar du här

lördag 4 september 2010

Nalkande höst............

Idag så känns hösten mer närvarande, tjocka tröjan har åkt på. Igår hade vi ett riktigt fint väder med sol & värme men idag så är det ett klassiskt höstväder. Jag vet inte hur det är med er men hösten för med sig en massa fina färger, högre luft men även ett mörker, här på Öland så är hösten både ljuvlig och hård & kall med sina kalla vindar som anstormar från havet och ett ständigt mörker. Jag personligen föredrar vår & sommar bättre med mörkret kommer ju även en trytande energi.

Positivt är dock att med höstrusket så kan man vara inne med gott samvete, sortera bland alla bilder, röja, pyssla. Inomhusprojekten tar fart igen och man längtar til lvåren då ljuset åter kommer tillbaks. Nu i veckan som kommer så ska jag göra ett ordentligt träningspass jag var inne p åblomsterlandet igår och kom hem med 2 nya trän och en klätterros så här ska det grävas både brett och djupt, det är gott om stren här , gammal åkermark så det blir nog en och annan sten som tittar fram.

fredag 3 september 2010

Tema fredag - Macro & blå


Det var ett tag sen sist jag var med men dagens fredagstema är macro eller blå. Bjuder på solhatten "Magnus" som är helt enastående isin blommning, så vacker. Fler bidrag på fredagstema finns här. Önskar er alla en fortsatt trevlig fredag.