måndag 27 september 2010

Solo..............

Idag har varit ett riktigt ruskväder & ett äkta höstväder. Det blåser och i blåsten virvlar regnet runt, det är bara så kallt. Med hösten så kommer ju alla färgsprakande färger fram, inför vintern så börjar höstrushen i trädgården. Vi börjar bli ganska så klara med våra utomhusprojekt. Trappan på framsidan är nu färdiggjuten och det har även vuxit fram en rabatt bredvid den, en klätterros har även fått flytta in vid balkongen ska bli lite spännande att se om den tar sig en "New Dawn " =)

Dagens väder har inte bjudit på någon fotorunda så jag gick lös i köket , på vitlöken "Solo" den är suverän en enda stor klyfta med lite mer smak än den "vanliga" vitlöken. Den har blivit lite av en favorit i min matlagning. Önskar er alla en fortsatt skön måndagskväll.


2 kommentarer:

  1. New Dawn är en favorit hos mig, jag har två stycken. Hoppas inte du blåser bort för det blåser lika mycket idag, eller hur?/Lis

    SvaraRadera
  2. Ja "Solo" är en riktig goding. Själv har jag idag skördat min första brysselkål för säsongen. Den var supergod. Kokade den med en blanding av "sött och salt" (som Lasse Berghagen har skaldat i "Stockholm i mitt hjärta). Jag hade alltså både salt och socker i vattnet. Brysselkål kan ju vara lite bitter i smaken men den var supergod. Den ska ju helst ha gått igenom en frostnatt för att bli god och vi har redan haft tre frostnätter så det var idealiskt. Och mycket finns kvar att skörda. I år blir det egenodlad brysselkål på julafton.

    Ha en fortsatt skön helg!

    /Anita

    SvaraRadera