torsdag 25 november 2010

Som stormen river.............

Som stormen river öppet hav är ju inte bara en sång framförd av Marie Fredriksson men det är äve så det har känts ett par dagar mne dständig blåst 21 m /s och lite emr på sina håll. Natten till igår så stängdes ölandsbron av där det varit upp till 31 m/s. Den natten vaknade vi många gånger av att det lät som takpannorna dansade på led, på morognen så var jag beredd på att varenda takpanna skulle ha blåst bort emn dom hade klarat sig till vår stora lycka *ler*.

Jag har haft ett par dar semester, ledigheten fortsätter börjar inte förräns på måndag igen så i 2 dar har det adventsfejjats ordentligt med rentorkade skåp, fönster. Ligte adventsbak har hunnits med och i morgon så tänkte jag göra en egen pepparkaksdeg och förhoppningsvis fylla huset med väldoftande pepparkakor, har hittat ett recept där degen bara ska vila 1 tim i kylen. Jag var nere i önskabutiken på stan och använde presentkortet jag fick i julas så en ny hjärtlykta på fot blev det. I morogn har jag funderingar på att även hinna med en tripp för att inskaffa lite julblommor, hyacinter och amaryllis är ju julen given.

Stormen har lagt sig något men efter regn kommer snö, på sina ställen är det vitt, men än så länge kan jag fortfarande skönja gräsmattan men på sina håll har de tkommit betydligt mer så vintervita landskap är nog något vi får vänja oss med framöver.
1 kommentar:

  1. Vintervackert! Jag har läst att ni på "andra sidan" har haft riktigt busväder! Trist när blåsten ställer till det med lokaltrafik och elavbrott m.m.
    Vi hade in natt -8 men det känns kallare, det är väl den fuktiga luften och kalla nordan som ställer till det, men det har varit en solig och vacker dag :)

    Ha en mysig första advent ♥

    SvaraRadera