torsdag 19 november 2009

Hösten

Har väl i det närmaste börjat övergå till vinter. Det finns inte så mycket löv kvar på träden, inte så mycket färg heller. På hundpromenaderna ser det mesta bara grått, brunt ut till färgerna, det är som ett ständigt grått dis över allt. Men lite färg hittade vi några nypon som lyste med sin röda färg på dom lite bruna kvistarna.
Några röda bär med lite röda löv mitt i det lite gråa. Vet inte riktigt vad namnet är på bären men lite färg skänkte dom. Kvällarna är så mörka, hos oss har det nog regnat i snart en månad i sträck känns det som, det blir tyvärr inte så mycket gjort ute nu men desto mer inne. Jag och mannen har fått fart på blåslampan igen och nu kör vi en slutrusch på alla ofärdiga projekt , eftersom det är så regninggt, mörkt ute så håller vi oss inne. Kommer mer om alla projekten senare. Vi väntar fortfarande på glasfönstrena till uterummet, dom ska komma i början på dec, då kan vi äntligen få dit dom, beta av dom oklara projekten =).
I helgen som var så var vi upp på alvaret tidigt en morgon med hundarna. Vilken lycka som hund att få springa lös, har hela alvaret att springa på, jag passade på att ta lite kort på slottet och en gryende morgon ganksa så fin sådan också.

slottet med sina lampor mot fasaden det ger nåt magiskt över det hela, det är något visst med slottet, kan inte riktigt sätta fingret på det men det är bara så lockande på något sätt, kanske nyfikenheten av byggnadens historia och alla människor som levt, även slutat sina dagar där.


Lite längre från slottet men så magnifikt från alla vinklar. Synd att det brann hade varit ett häftigt slott men det kanske inte hade gett de dess karaktäristiska i dag om det inte hade brunnit.2 kommentarer:

  1. Läckra bilder på slottet vid alvarlet, lite kusligt - som en bild på en deckarbok ;) Jag har faktiskt varit där en gång! Hälsade på en f.d kollega som har stuga i närheten, det var skördefest och vi for runt på ön mitt i natten och beskådade konstverk. Nu skulle jag även vilja se allt i dagsljud :)

    Ha en skön helg :)

    SvaraRadera
  2. Det är jättevackert även dagstid, att följa årets skiftningar är fascinerande

    SvaraRadera