onsdag 9 april 2014

Tiden.......

Livet är en ständig resa och vi bär själva ansvaret över livets bok att fylla sidorna med det vi vill och inte vad andra vill. Livet prövar och testar oss på olika sätt en del hårdare andra  bara prövas.  De sista 2 åren har jag lärt mig den hårda vägen att tid är dyrbart och inget är givet. Lev som om varje dag är den sista, lev livet fullt ut. 

Jag brukar hålla det glatt &glättigt här och inte djupdyka alltför mycket i den privata sfären.  Jag är skicklig på att bygga skyddsmurar och höga såna oxå det är även svåra att riva men har man väl tagit sig igenom så är man fast  så det blir lite djupare denna gången. "Tiden läker alla sår " "var sak har sin tid" "ge det lite tid så ska du se att det ordnar sig " Är man med om något omvälvande så börjar man ifrågasätta saker och man får oftast ett nytt synsätt man lär av livet av de smällar man får ta och just tiden är något jag ifrågasätter.

När telefonerna ringer ,mailen hopar sig när kraven kommer när uppmörksamheten pockar alla vill ha någon del och hur mycket man än ger vänder och vrider och ger till max tar ut sig till max och det räcker inte ens halvvägs när den där bittra lite beska smaken av otillräcklighet ger sig till känna trots att man har slagit så mycket knut på sig att det inte finns en mm till att kompromissa på. Det är då jag undrar om jag verkligen fyller livsboken med det jag vill det är då jag behöver tiden att ta mig tid att stänga ner allt och ge mig ut i naturen eller ner till havet. Som en kär vän sa " älska naturen för den ger" och om den gör när det blir för mycket så behövs det inte många minuter i naturen för att fylla på reserverna när man tar den där stunden att blicka över horisonten eller längs skogsstigen och njuter av blåsippans matta fågelkvittret. 

Jag läste ett par rader som rotade sig och som jag funderade på sög lite på orden och innebörden " ju mindre tid du har i ditt liv - ju mindre fri är du.  Fri det är just vad som är viktigt att göra det man verkligen vill fylla livets blad med det  som är viktigt.

Jag e specialist på att ha tusen projekt igång och minimalt med just tid till det som igentligen är viktigt ibland måste man lära om och börja från början inget är evinnerligt och det materiella är just matriellt, det som igentligen är det som är det viktiga det som verkligen betyder något men oftast är det det som får stryka lite på foten.

2 kommentarer:

 1. Kära Liane,

  Visst är det exakt så som du beskriver, jag känner precis likadant!

  Man försöker så mycket man kan, och ändå så når man inte halvvägs... och nej, man är inte fri längre då att göra något man vill och vad blir det då kvar?

  Jag njuter av det du fångar med din kamera, dina stämningsfulla bilder fyller mig med både glädje och ro, så vackert seende du har!

  Önskar dig en härlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina värmande rader jag blir så glad. Visst e det viktigt med den där friheten att kunna göra det man vill och när man vill det är så viktigt att bara få stänga av en stundnoch bara njuta.

   Radera