måndag 10 juni 2013

Kvällsvandring..............

Ikväll är en alldeles underbar kväll , där solens sista strålar släpar sitt ljus så vackert i trädgården, jag tog med kameran på en liten kvälls vandring. Insuper dofterna, färgerna och fågelkvittret, fortfarande är det en ljummen kväll och gräset är lite fuktigt efter eftermiddagens lilla regnskur.
 
Hela långa vintern har jag längtat efter att få se halvmåne rabatten blomma och under våren har den fyllts på med mer blommor och jag bara njuter av den.
 
 
Dvärgaklejan "Spring Magic Rose and White"
 
Alldeles underbar liten söt akleja som står under äppelträdet "Ingrid Marie " tillsammans med hornviolen. Jag bara älskar aklejorna och kärleken till dom har växt år för år.  

 
Dvärgsyrenen " Red Pixie"
 
Jag hade tankarna på en liten uppstammad syren , som jag satte i en stensättning vi gjorde i företaget förra året men jag har glömt namnet på den, jag fastnade för denna lilla skönhet som fick fylla upp det sista tomhålet i stensättningen vid halvmånerabatten den gifter sig fint med de andra små buskarna. En annan blomma som jag också gillar är förgätmigej den är så anspråkslöst vacker och den går ihop fint med mycket den står också under äppelträdet, sjunger på sista versen, tappert kämpar de sista blommorna  
 


solens sista strålar glimmar likt guld och klematisen "The  President" står i knopp.

 
 Klematisen " Tage Lundell" är överblommad, står som en spretig boll bland de gröna.Grönskande vy......
 


Tar man sig runt på framsidan så har syrenen blommat i ett överflöd men nu sjunger den på sista versen, jag har satt upp på önskelistan en liten syrenhäck på framsidan idag har vi bara en stödmur men jag skulle vilja få upp en liten syrenhäck också som motar lite vind och att få till en "vägg" till runt tomten och slippa den fria insynen. Lantis som jag är.....Vårens projekt som vi började med men som inte är riktigt klar. Att förvandla framsidan till en mer levande och mysig välkomnande plats innan var framsidan bara sten och åter sten hela 42 m2, men rosrabatten fick sällskap av 3 rabatter till och en stödmur av sten runt sig och små fack med olika stensorter och 2 gångar som leder fram till rabatterna och vi är mer än nöjda och i mitten har vi planterat en magnolia som jag så länge velat ha och den är så vacker med sina lila/rosa stora blommor. Endast de sista stenarna ska läggas och sågas och sista facket ska fyllas klart och sen ska det bara borstas i lite sand emellan. Ja en liten vandring i trädgården blev det. Kameran är nu tom och väntar till onsdag då vi har sommarträff med jobbet nere hos en kollega i hennes underbara cafe´ och trädgård. Nu är en underbar tid och jag njuter i fulla drag.


3 kommentarer:

 1. Så härliga bilder, som magi för ögonen minst sagt!

  Och vilket café din vän har, jättefint!

  Alltid så himla trevligt att besöka dig, man lär sig nya blommor och man får njuta av allt vackert du ser på din väg!

  Mvh Tammy

  SvaraRadera
 2. Så ljuvligt du har det och så jättesnygga stenläggningar. Det kommer att bli fantastiskt när magnolian blommar. Det lilla syrénträdet du nämner tror jag heter 'Palibin'. Ett sånt har jag på framsidan av huset och det är just nu så översållat med blommor att man inte ser något annat. Så blir det varje vår. Det kan jag rekommendera.

  Önskar dig en fin helg!

  Kram
  Anita

  SvaraRadera
 3. Härligt att se bilder från din fina trädgård. Det blir ju jättefint med stenläggningen. Jag tycker att sten och växter är en fin kombination. Vi hade också clematisen Tage Lundell när vi hade vår kolonistuga. Clematis är en härlig växt.
  Ha det gott!

  SvaraRadera