onsdag 30 april 2014

Ljuset &frihet. .....

Alltså man kan helt klart säga att det här är "min " tid det börjar grönskna blommor överallt gröna träd värme och ljis,som jag har längtat hela långa vintern men nu äntligen så är det min tid den tid jag älskar mest. När allt börjar vakna till ur vinterslummern lättsamheten som lägger sig över oss prestationerna sänks och det luktar grill lite varstans nere vid vattnet luktar det hav och tång och måsarnas skrin hörs.

Det här är även en tid då man vill så mkt nya projekt i trädgården men framförallt tid att njuta.  I år har jag inte så mkt tid om 3 veckor ska vi flytta ut på landet och det är inte riktigt färdigt men trots smärre kaos så hämtar jag energi och styrka att köra på lite till  styrkan hittar kag o allt det vackra runt mig för ju mindre tid du har desto mindre fri är du och för mig är frihet viktigt att bara ibland skita i allt och bara njuta en smula insupa lagra och njuta av de som igentligen är viktigt av de som fyller på av energi.

torsdag 17 april 2014

Ljuva kväll. ....

Ibland blir det inte alltid som man tänkt ibland blir det faktiskt bättre. Häromkvällen hade jag bestämt mig för att klippa gräsmattan och kvällen innan hade Leo reagerat starkt på något i häcken ,vikit av och tagit en omväg det kändes som att det kunde va dags för gräsklipparen några ormbett vill vi inte ha men se jag fick den inte att starta eftersom energin låg på topp så blev det lite jaha vad gör jag nu då. Sagt & gjort på med gympadojjorna och en kvälls promenad med bästa vännen.

2 härliga timmar i skog och mark när vi kommer ut från skogsgläntan ligger solen i horisonten vinden e fortfarande ljummen fåglarna sjunger och himlen brinner lite, havets vågor rullar mjukt in och en svag doft av tång, där står vi en stund i total tystnad och insuper den vackra vyn kvällen e helt magisk och hade vi haft en engpågsgrill hade vi tänt den och bara njutit av stunden. Ja ibland blir det inte som man tänkt utan bättre det var precis det här som behövdes.  Det bästa av allt är att fler såna stunder ligger framför oss vi har hela våren och den härliga sommaren att njuta av vackra kvällar och solnedgångarna  över havet.

onsdag 9 april 2014

Tiden.......

Livet är en ständig resa och vi bär själva ansvaret över livets bok att fylla sidorna med det vi vill och inte vad andra vill. Livet prövar och testar oss på olika sätt en del hårdare andra  bara prövas.  De sista 2 åren har jag lärt mig den hårda vägen att tid är dyrbart och inget är givet. Lev som om varje dag är den sista, lev livet fullt ut. 

Jag brukar hålla det glatt &glättigt här och inte djupdyka alltför mycket i den privata sfären.  Jag är skicklig på att bygga skyddsmurar och höga såna oxå det är även svåra att riva men har man väl tagit sig igenom så är man fast  så det blir lite djupare denna gången. "Tiden läker alla sår " "var sak har sin tid" "ge det lite tid så ska du se att det ordnar sig " Är man med om något omvälvande så börjar man ifrågasätta saker och man får oftast ett nytt synsätt man lär av livet av de smällar man får ta och just tiden är något jag ifrågasätter.

När telefonerna ringer ,mailen hopar sig när kraven kommer när uppmörksamheten pockar alla vill ha någon del och hur mycket man än ger vänder och vrider och ger till max tar ut sig till max och det räcker inte ens halvvägs när den där bittra lite beska smaken av otillräcklighet ger sig till känna trots att man har slagit så mycket knut på sig att det inte finns en mm till att kompromissa på. Det är då jag undrar om jag verkligen fyller livsboken med det jag vill det är då jag behöver tiden att ta mig tid att stänga ner allt och ge mig ut i naturen eller ner till havet. Som en kär vän sa " älska naturen för den ger" och om den gör när det blir för mycket så behövs det inte många minuter i naturen för att fylla på reserverna när man tar den där stunden att blicka över horisonten eller längs skogsstigen och njuter av blåsippans matta fågelkvittret. 

Jag läste ett par rader som rotade sig och som jag funderade på sög lite på orden och innebörden " ju mindre tid du har i ditt liv - ju mindre fri är du.  Fri det är just vad som är viktigt att göra det man verkligen vill fylla livets blad med det  som är viktigt.

Jag e specialist på att ha tusen projekt igång och minimalt med just tid till det som igentligen är viktigt ibland måste man lära om och börja från början inget är evinnerligt och det materiella är just matriellt, det som igentligen är det som är det viktiga det som verkligen betyder något men oftast är det det som får stryka lite på foten.