torsdag 28 april 2011

vitt & rosa............


För ett par dagar sen så tog jag in lite vitsippor , körde förbi ett vitt hav med sippor på väg hem från jobbet, så jag kunde inte låta bli ;p. I trädgården är det bråda tider nu det händer massor för varje dag, häcken har fått sig en ordentlig uppsnyggning snön gick väldigt hårt åt buxbomshäcken så lite ansning och alla knäckta grenar var borta, några plantor ser väldigt klena, tagna ut så kanske så byter vi ut dom, jag skulle vilja byta häck men god granne som jag är lider jag lite i det tysta men den växer väldigt sakta :(

Men när de gäller det japanska körbärsträdet så är jag helt lyrics för nu blommar det, oj vad det blommar. Små söta rosa blommor till ett rött bladverk. Helt underbart, nu vänta rjag bara på det vita som är på gång.
Ja det är bråda dagar för en trädgårdstok men att njuta av allt det vackra hinner jag också med, önskar er en fortsatt trevlig torsdag.




måndag 18 april 2011

Bladverk...

Det praktiskt taget bara exploderar ute, löven sprängs fram ur vintervilan, i dagarna 4 har vi haft kanonfint väder med strålande sol, nära 20 grader, nu händer det massor ute :) Helgen har bjudit på både 80 årskals och en envis matförgiftning som fortfarande hänger kvar och bjuder på sin 4:e dag :( men för tillfället så känner jag mig ändå hyfsad men det blir till att vara hemma imorn med. Jag var lite orolig ett tag att min "New Dawn " inte skulle trivas i sitt halvskuggiga läge trodde att fötterna skulle ligga för skuggit men den ser ut att trivas rätt så bra det spirar nya blad på den så den får stå över säsongen så får jag se om det ska bli en flytt senare. Ett av dom japanska körsbärsträden vi planterade i höstas är verkligen på gång, det rosa där har det hänt massor på bara ett par dagar medans det vita är lite mer försiktigt av sig. Har sett att det inte bara är jag som är nyfiken och synar trädet me dstort intresse myrorna gilalr det tydligen också det är väl lite sött antar jag när bladen brister ut. Väntar med spänning på blomsterprakten. Önskar er en fortsatt trevlig måndagskväll i den ljumma kvällen.

onsdag 13 april 2011

Vårrus.....

Det spirar för fullt nu överallt, varje dag händer det något nytt i naturen, jag bara njuter. idag regnar det dock men i måndags hade vi en kanonfin dag med 20,5 grader =) då passade jag på att kratta gräsmattan fri från vitmöglet, så har jag grävt upp och delat irisen och den har fått en ny plats. Så nu står irisen tillsammans med pionerna "Festiva Maxima " och " Sara Bernhard " i en rabatt bredvid jordgubbslandet och kryddlandet.

Med sipporna i backen så är vintern slut och vårbruket är i full gång, och jag njuter av att se naturen sakta vakna till liv igen och börja spira. Syrenbladen har snart slagit ut, likaså dom japanska körsbärsträden. Önskar er en fortsatt trevlig onsdag.

torsdag 7 april 2011

springtime.........

Idag så har vi haft ett riktigt gott väder strålande sol, lite vind och ovanpå det en ledig dag =), jadå jag är hemmakär, med ett sånt fint väder så har vi varit ute hela dagen, tagit hand om trädgården. Kryddlandet är uppgrävt och kantstenen ska läggas sen är det bara att fylla på med jord och så plantera kryddväxter. Jordgubbs/smultronlandet har fått en omgång ny jord med lite gödsel. Rabbatterna är ogräsfria, all överbliven sten som legat utanför tomten har jag lagt på pall så nu börjar det bl iorddning utanför också bortsett från kommunens jättehög med allt möjligt bråte men den försöker vi ignorera så gott det går. Vädret ahr ju som sagt visat sig från sin allra bästa sida idag så en tur up ptill slottskogen med kameran fick det också bli dock utan Leo , har hört att man sett huggorm uppe på allvaret så nej ingen Leo fick följa med. härliga blåsippor i backarna står....
Hittade denna lilla skönhet lyste som en sol i backen lite ensam stod hon dock med krokus som granne. Vårlöken är också uppe och häromdagen så såg jag vitsippor också.
Våren är nu verkligen kommen för på katterna har jag hittat årets första fästingar och nyss hemkommen från skogen så hade jag fått med mig en rackare som kröp på handen. Önskar er alla en fortsatt skön torsdagskväll.


kramar

fredag 1 april 2011

Blåa skönheter..............

Arbetsveckan är till ändå, helgen går i ledighetens tecken. Fint väder har vi blivit lovade, hoppas det håller ända upp till 16 grader varmt och sol =). i går morse på morgonpromenade såg jag dom till min lycka kameran var inte med då men i dag blev det samma rutt & med kamera. Hela min dag var gjord igår när dessa små blåa skönheter jag sett, hela dagen gick som i ett enda lyckorus men en känsla av nykärhet :) Äntligen är dom här årets , vårens första vårblommor. Små söta skönheter........ Men det stora lyckoruset kom då jag såg dessa jodå årets första blåsippor :)
Små nätta , lite letandes bland fjolårslöven letar dom sig upp. Med dessa små sippor önskar ajg er en trevlig helg, en skön sådan.


Kramar..........