måndag 31 januari 2011

söndag 23 januari 2011

Ljusare tider.............

Dagarna är ljusare och jag längtar verkligen efter våren nu . Snön är så gott som borta, gräsmattan är nästan framme helt. Ljuset börjar återkomma, energin fylls på & morgnarna är ljusare och det börjar bli lite lättare att ta sig ur sängen. Visst februari & mars kan vara lite vanskliga men det är ändå hopp om att vi inte mer snö får. Jag är ju en sol & vårare så för mig är våren & sommaren bränslet. Det ger mig kraft att orka igenom mörkrets tid. Bara att kunna ta ett kvällsdopp, vattnet som ligger spegelblankt och stilla. Att sitta på en bergshäll och lyssna på vågorna, se solen färga himlen, den långsamma skymmningen, och som för mig är ett stilla musikstycke.

Att bara stanna upp & njuta av det enkla jag längtar till jag kan strosa barfota i gräset och njuta av jordgubbsblomstern och sen av solvarma jordgubbar. Men tills den tiden kommer får jag smaka av minnena från förra somamren och blida tiden till våren är här. Men lite vårkänslor har fått flytta in på bloggen så länge.





En fortsatt skön söndag önskar jag er. Kram

onsdag 12 januari 2011

Dom är uppe =)..............

Snön ligger kvar men det är plusgrader hos oss idag, jag hörde på nyheterna att jodå i Visby har man sett årets första snödroppar. Det är ett säkert vårtecken, vi är äntligen på väg åt rätt håll när vi kan få börja stilla vårt trädgårdssug lite. Dom första frökatalogerna har dimpt ner i lådan och det börjar bli dags att så, och så sakteligen väcka slummrande växter.

Har inga egna snödroppar ännu men dessa små skönheter är tagna förra året i systers trädgård. Jag längtar med spänning på att tulpanerna ska komma så jag får se om den "nya" entrerabbatten lever upp till mina förväntningar. Jag har även en tanke på att skapa en på baksidan men jag är bara på planeringsstadiet ännu men däremot är jag på det klara med att "iceberger" ska få flytta in hos mig i form av en klättrande variant.

Dom senaste dagarna har det inte blivit så mycket skissande eller funderande på vad, hur, vilka sorter eftersom vi har haft en skadad liten pojke men igår fick vi hämta hem honom och vi fick äntligen hjälp. Man sydde ihop det spruckna blodkärlet och så sydde man insidan på höger nosvinge och så sydde man ihop näsvingarna lite. Lite prover togs också bla en biopsi och så om han har blödarsjuka eftersom veterinärerna såg att det tog tid för hans blod att koagulera sig men nu är han hemma igen och är lika pigg & go som alltid dock med en tratt runt huvet.

Jag började blogga mest för egen skull, och när jag började trodde jag inte att så många skulle följa min resa men det är det så jag riktar ett stort tack till er som följer mig, mina förehavande & till alla er som kikar in och läser, lämnar ett footprint. Tack för att ni finns.

måndag 10 januari 2011

starka påfrestnigar...

Dom senaste ndagarna har inneburit en stor påfrestnig för oss, Älskade Leo har haft en torr nos som spruckit, det bara forsar blod, en liten fin stråle har bara sprutat ur nosen på stackars pojken. Så mellan alla veterinärbesök så har vi slitits mellan hopp & förtvivlan biopsier har bokats piller salvor men inget hjälper. Snön har stoppat blodflödet, så har man för tillfället fått stopp på blödnigen, så har det gått en hel dag och sen börjat.

Stackaren har blivit skärrad med allt blod som bara forsar fram, ju mer uppskärrad desto mer flödar det så i morse vid 06:00 då det började igen tröttnade jag på all väntan så jag ringer in til lett nytt djursjukhus och får komma in till Kalmar =) äntligen så kanske man kan göra något med blödningen. Hinner lagom komma in så forsar blodet fram igen men vi fick hjälp.

Lite vadd som stoppar blödnigen som är indränkt i något som drar till sig blodkroparna så det hämma rblödningen sen så skulle han få sövas så man ser exakt varifrån näsan det kommer, så lite blodprover stackaren är så spruträdd så man får söva honom så då tar man allt på en gång när han ändå är sövd. Förhoppningsvis så trodde denna underbara veterinär att man kunde sy igen kärlet så det blir helt och sen sy ihop nosvingen lite. Så pojken blir kvar och får ev komma hem lite senare idag eller imorgon men efter idag så börjar hoppe tåtervända för jag lider verkligen med honom.
Medans veterinärerna pysslar om lille leo så ska jag se om jag kan göra rent hus för det är ingen vacker syn i trädgården.

söndag 9 januari 2011

Ljusning............

I ett par dagar här har vi haft mildväder, det har töat på ordentligt. Gräsmattan skymtas på några ställen och snön bokstavligt talat bara rinner av från hustaken , träd till min stora glädje =) Visst har vi haft en fin vit vinter men snön kom i november och har legat ända sen dess så nu är det väl ändå dags att ta farväl av den. Dagarna är ljusare längre och hela 9 min kjusare har det blivit den här veckan, frökatalogerna börjar också dimpa ner i lådan och det är inte utan att man börjar längta till att få börja få lite jordiga fingrar.

Just nu längtar jag efter dessa små skönheter som förgyller mångas husfasader, entreer snart är det dags för penseerna =)

Med det så önskar ajg er en trevlig söndag.

måndag 3 januari 2011

expectations.............

Nya året har börjat så sakteligen, med ett nytt år så brukar det ofta förekomma nyårslöften och förändringar men även reflektioner på det gamla året, så även har jag börjat mitt år med reflektioner, tankegångar men inga nyårslöften, däremot ett personligt löfte som började bearbetas i höstas.

Förra året hade med sig mycket gott och spännande och i slutet av förra året förankrades ett löfte som tagit mig en tid att inse, bearbeta och modet att falla ur vanans makt och bryta väl invanda möster. Jag lovade mig 3 saker men i det stora hela så blir det stora förändringar, det första jag lovade mig var att jag är lite less på att jag är så godtrogen, att människor tror att bara för den skull så är det ok att bete sig hur som. Nope förändring nr 1.

Förändring nr 2 skrämmer mig mest det kommer alltid en tid i livet när det känns som man står still och bara trampar vatten , jag gillar inte att bara glida med och vara nöjd jag vill få ut mer, utmanas så det är inte bara att luta sig tillbaka och bara glida med utan man får göra någonting åt det du kan aldrig skriva om dina blad men däremot så kan man vända blad och bestämma själv hur historien ska gå vidare, skriva vidare för det är bara du själv som kan göra förändringar, jag vill inte som gammal sitta och säga varför gjorde jag inte det ???????????

Så det är med stora förväntningar som jag välkommnar 20011 och jag ser framemot vad detta året kan ha med sig, framförallt hur jag väljer att fortsätta skriva min berättelse.



Det är som till våren då blomknopparna står inför sin blommning, man ska få se blomman för allra första gången. Det är inte utan att mina expactations är stora inför 2011 =)