torsdag 29 juli 2010

Funkia & Magnus

Regn har vi haft i ett par dagar nu. Under somamren som gått så har vi varit väldigt skonade från detta men nu så har det kommit lite regn , det tackar vi för. Blommorna, gräsmattan framförallt för nu äntligen har den blivit grön, kommit igen sig , växterna står numera rakt i rabatterna förut så slokade dom lite trots tappra försök med kannan. Vattenförbudet har ju gjort sitt. I våras så flyttade jag alla funkiorna från dammen til lentrerabatten, trots värmen så har dom tagit sig till min lycka :).

Solhatten "Magnus" som planterades i våras har även den tagit sig, den frodas, blommar så villigt. Den är helt ljuvlig, mitt ibland den ena så kommer det en vit/limefärgad solhatt. Spännande blandning från inköpsstället. Den får vara kvar för den är minst lika ljuvlig men jag blev lite paff att mitt ibland dom så blommar en vit. Nu ska jag fortsätta att surfa runt och få lite inspiration till "skräck" maskeraden senare i augusti sen blir det nog att bädda ne rsig i soffan unde ren filt , med lite honungsvatten för det finns något irriterande i halsen, jag hoppas slippa en ev. förkylning. Ha en fortsat trevlig torsdagskväll.

fredag 23 juli 2010

What beauty feels like......



Krukorna på altanen har fått ny blomsterfägring, så nu är det fint igen. Jag är nu inne på min sista semestervecka, jag är nöjd med mina 5 veckor. Vädret har varit kanon strålande sol, dagarna har varit lata och fina. Idag regnar det dock men det gör inget det är välkommet för vi har haft 1 regndag på 6 veckor , då kom det 55 mm så lite regn idag är bara välkommet för hur det än är så blir man mätt på värmen när det ligger runt 30 varje dag.



Min vita blåklocka som nu är överblommad men den blommade vackert, på måndag så börjar jag åter att jobba igen, till alla er som fortfarande har semester så önskar jag er en kanonskön semester.

fredag 16 juli 2010

Dissy

Lite dimmigt skymtades dom mellan blommorna.........

tisdag 13 juli 2010

Pascal



Så kan jag då njuta av min nya ros "Pascal" Den är en fylld vit ros som blommar kontinuerligt och för endast 65 riksdaler på plantagen i våras & mitt roshjärta kunde ju inte bara vandra förbi denna skönhet , jag bara älskar den.


Den är planterad bredvid min "iceberger" och dom är så vackra ihop, jag bara njuter av blommorna, dofterna.






Så vackert fylld vit, i skymmningen så lyser hon så vackert, dom lite rosa/aprikosa knopparna är så söta.





Värmen den fortsätter och temperaturen drar sig mot 30 strecket varje dag, jag ghar ahft 3,5 underbara semesterveckor med ett kanonväder men eftersom vi bor på en semesterö, solen & vindarnas ö så har vi haft vattenförbud sen 1 april så kannan är framme flitigt för att behålla blommningen så vacker för jag njuter verkligen av rosornas blommning. Ha en fortsatt trevlig kväll, jag ska på min första operakonsert ikväll mest för ljudet & ljuset och akustiken tror att det kan bli häftigt på Borgholms slott.